problem to join COD ARES dom

Anything about Call of Duty 4 - live status of all COD4 servers

problem to join COD ARES dom

Postby redge » Mon Oct 08, 2012 20:52 UTC

Hi, a friend of mine can't join ares dom since new server up, he sent me following message :
"hey man, all good server back but i cant play on it, my pings gone up to 380ms. cant shoot anything with that lol, well that's my excuse haha.."
If sb knows what the trouble is, and what he could try to join it again, thanks for him !!!
redge
TM (inactive)
 
Posts: 117
Joined: Tue Sep 11, 2012 14:06 UTC
Location: France
Favorite map: creek
Server: COD4

Re: problem to join COD ARES dom

Postby dyn » Tue Oct 09, 2012 04:14 UTC

He should try on TDM and FFA as well. DOM is now in Germany, 4000+ miles or 6550+ km away from former location in NJ, using totally different routing.
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3847
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com

Re: problem to join COD ARES dom

Postby redge » Tue Oct 09, 2012 06:48 UTC

He is from New-Zealand, do you think distance could be the problem?
redge
TM (inactive)
 
Posts: 117
Joined: Tue Sep 11, 2012 14:06 UTC
Location: France
Favorite map: creek
Server: COD4

Re: problem to join COD ARES dom

Postby dyn » Tue Oct 09, 2012 07:38 UTC

Yes, definitely. Also Latin America has different routing. For example someone may have similar ping to US and EU, while someone else may observe better pings towards US. If we have servers on both locations this can help in cases like that. He should try TDM or FFA, it is basically same region as before.
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3847
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com

Re: problem to join COD ARES dom

Postby redge » Tue Oct 09, 2012 07:50 UTC

I sent him a pm to try ffa and tdm.
redge
TM (inactive)
 
Posts: 117
Joined: Tue Sep 11, 2012 14:06 UTC
Location: France
Favorite map: creek
Server: COD4

Re: problem to join COD ARES dom

Postby R-Day5 » Tue Oct 09, 2012 13:55 UTC

thanks guys, i tried again, played for about 25mins...ping varied from 350-550ms. I could try the other tdm ffa games but i think they are ok, as I can ping there ip address's and get around 260ms return ( i see they're still US based servers). thanks but i only like the domination game :) i guess it's the move in server to Germany that's caused my ping from NZ to go downhill. to far from me and my bro S-day5....thanks again for looking in to :)
R-Day5
 
Posts: 6
Joined: Thu Oct 04, 2012 05:48 UTC

Re: problem to join COD ARES dom

Postby R-Day5 » Wed Oct 10, 2012 00:55 UTC

From my pc to dom game in Germany....
C:\>tracert 79.143.181.156

Tracing route to ares.vogon.vg [79.143.181.156]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 57 ms 57 ms 57 ms 202.180.81.30
3 58 ms 58 ms 58 ms p85.pool-82.callplus.net.nz [202.180.82.85]
4 58 ms 57 ms 58 ms vlan7-cpcak3-s1.tranzpeer.net [202.180.81.49]
5 60 ms 57 ms 57 ms x7-1-0-101.akbr5.global-gateway.net.nz [202.50.234.61]
6 58 ms 58 ms 57 ms xe3-1-0.tkbr9.global-gateway.net.nz [202.50.232.74]
7 183 ms 181 ms 180 ms ae2-3.labr5.global-gateway.net.nz [203.96.120.142]
8 182 ms 183 ms 182 ms ae0-3.lebr6.global-gateway.net.nz [203.96.120.86]
9 181 ms 183 ms 182 ms sl-st30-la-.sprintlink.net [144.223.149.121]
10 184 ms 181 ms 183 ms sl-st31-la-0-0-3-0.sprintlink.net [144.232.5.100]
11 182 ms 183 ms 182 ms las-bb1-link.telia.net [80.239.196.33]
12 288 ms 287 ms 288 ms nyk-bb1-link.telia.net [80.91.252.162]
13 346 ms 345 ms 344 ms ffm-bb1-link.telia.net [213.155.131.144]
14 350 ms 349 ms 349 ms ffm-bb1-link.telia.net [213.155.131.144]
15 385 ms 384 ms 383 ms mcn-b2-link.telia.net [213.155.134.13]
16 352 ms 352 ms 351 ms ares.vogon.vg [79.143.181.156]

Trace complete. My bro S-Day5 (same ping) still playing, that's how much he loves the game!
R-Day5
 
Posts: 6
Joined: Thu Oct 04, 2012 05:48 UTC

Re: problem to join COD ARES dom

Postby dyn » Wed Oct 10, 2012 02:32 UTC

Also try us.vogon.vg and de.vogon.vg and perhaps uk.vogon.vg (not running COD4, just to see if ping is better).

US server is very close to the old location so ping should be the same, or even better because it's new datacenter.
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3847
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com

Re: problem to join COD ARES dom

Postby R-Day5 » Wed Oct 10, 2012 02:50 UTC

thanks dyn, ping from nz to;
us = usa = 260ms
de = deutschland (germany) = 350ms
uk = united kingdom = 350ms
R-Day5
 
Posts: 6
Joined: Thu Oct 04, 2012 05:48 UTC

Re: problem to join COD ARES dom

Postby dyn » Wed Oct 10, 2012 05:42 UTC

I see, well it's over long distance, but i think it could be around 200 or less.

Something important: COD4 in-game pings appear higher than in reality. They are not even real for game commands, just calculation is wrong, because it is affected by client packets, server game frames (nothing to do with graphics), and also when old games tied packets to display frame rate it affected it. Always check ping outside COD4 via ping command or some network app which can do that. I could fix ping display in COD4, but then some stuff like airstrikes wouldn't work anymore coz they are tied to server fps somehow instead of time. Kinda stupid, since even much older games like Q3 use time internally (μs) not fps.

You had better pings with old server? Right now we can't host there but you never know, maybe we will be able to erect more servers around the world soon. :)
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3847
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com

Re: problem to join COD ARES dom

Postby R-Day5 » Thu Oct 11, 2012 01:09 UTC

thanks dyn, i use standard ping in command line to the domain names you noted. all good, just the way it is for the moment :)
when cod domination was usa based, pings averaged around 260ms. anything more and the game would'nt stay in sync.
since Germany hosting, playing at 350ms is funny...I'm shooting at moving targets and they're running thru my bullets lol. the only time i get a kill now is if people stand or lie still, yep i suck now lol.
will cross my fingers cod comes back to USA or closer to NZ :)
hard to change to other online shooters after playing on Ares or Athos, the speed is fast, everything else seems like your playing in water....! nice work dyn :)
R-Day5
 
Posts: 6
Joined: Thu Oct 04, 2012 05:48 UTC

Re: problem to join COD ARES dom

Postby Apocalypse » Thu Oct 11, 2012 02:28 UTC

my ping is like 130 no lag plays fine THANK YOU!
User avatar
Apocalypse
Former Admin
 
Posts: 999
Joined: Tue Dec 30, 2008 19:21 UTC
Location: U.S.A.
Favorite map: Winter_Crash
Server: COD4

Re: problem to join COD ARES dom

Postby R-Day5 » Thu Oct 11, 2012 06:26 UTC

i wish mine was like that apocalypse, maybe when new zealand upgrade to fibre it might help my connection to germany ares domination :)
R-Day5
 
Posts: 6
Joined: Thu Oct 04, 2012 05:48 UTC

Re: problem to join COD ARES dom

Postby dyn » Thu Oct 11, 2012 06:56 UTC

US: ARES TDM ANARCHY 108.61.51.52:28960
US: ARES FFA CHAOS 108.61.51.52:28962
DE: ARES TOTAL DOMINATION 79.143.181.156:28960

Only DOM is in Germany, other 2 are in the US.
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3847
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com

Re: problem to join COD ARES dom

Postby redge » Sat Oct 13, 2012 07:17 UTC

Yesterday, ARES DOM IP suddenly changed. Do you think the new one could be better for R-Day5?
redge
TM (inactive)
 
Posts: 117
Joined: Tue Sep 11, 2012 14:06 UTC
Location: France
Favorite map: creek
Server: COD4

Re: problem to join COD ARES dom

Postby dyn » Sun Oct 14, 2012 13:17 UTC

Maybe :port was different, or you saw US server's IP. There was one different port used for a bit of time, for testing purposes.
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3847
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com


Return to COD4

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests