Q3 1.32c shell

Info on Quake 3 and VOGON servers - live status of all Q3 servers

Q3 1.32c shell

Postby dyn » Sat Jan 02, 2010 07:40 UTC

This is Q3 1.32c (last update from id Software) for Windows without any pak files. It is handy if you want to clean out you Q3 installation and to upgrade from 1.32b to 1.32c.

Download and unpack http://vogon.vg/q3/q3-132-shell.rar (410k) to your q3 dir, answer yes to overwrite any file. Then run/click on clearconfig and run quake3.exe or one of the vogon shortcuts. If you do it right you will have settings reset and q3 will start in a window.

Basic config was added, which you can alter as you see fit. Main one which is used to overwrite all others is in main q3 dir. Clearconfig script copies that one to ./baseq3 after deleting other configs.

Some default binds:
P - use it when in game, improves texture quality, restarts video
END - quits the game without Yes/No prompt
INS/DEL/PGUP/HOME - timescale for demos ie. fast forward and slow motion
F - toggles AltFire
Q - uses any hook, either weapon 10 or offhand, then selects RL (weapon 5)
[ and ] - basic volume control, 0.3 and 0.6, you can set your own values
F4 - go to spectator mode
F5/F6 - starts/stops demo recording
F7 - toggles fps
F8 - toggles game timer
F9 - toggles lagometer
F10 - toggles gun model
F11 - normal screenshot ( you can use "screenshot silent" for silent screenshots )
F12 - screenshots without any game hud/info/text displayed
h = "connect vogon.vg"
j = "connect vogon.vg:27961"
k = "connect vogon.vg:27962"
l = "connect uk.vogon.vg"

PAUSE = "disconnect"


If you want to see what's inside:
clearconfig.cmd
Code: Select all
del /s /f q3config.cfg default.cfg
copy /y autoexec.cfg baseq3


autoexec.cfg
Code: Select all
bind e "+button2;wait;weapon 5"
bind f "af"
bind q "+button5;wait;weapon 10"
bind r "+button6"
bind o "r_picmip 0;r_mode -1;r_fullscreen 1;vid_restart"
bind p "r_picmip 0;r_mode 7;r_fullscreen 0;vid_restart"
bind [ "s_volume 0.2;echo ^5s_volume ^60.2"
bind \ "rcon status"
bind ] "s_volume 0.6;echo ^5s_volume ^60.6"
bind h "connect vogon.vg"
bind j "connect vogon.vg:27961"
bind k "connect vogon.vg:27962"
bind l "connect uk.vogon.vg"
bind t "messagemode"
bind y "messagemode2"
bind u "say gg"
bind PAUSE "disconnect"
bind INS "timescale 1"
bind DEL "timescale 0.2"
bind PGDN "say i'll be back"
bind PGUP "timescale 25"
bind HOME "timescale 5"
bind END "quit"
bind F1 "vote yes"
bind F2 "vote no"
bind F4 "team s"
bind F5 "g_synchronousClients 1;record;g_synchronousClients 0"
bind F6 "stoprecord"
bind F7 "toggle cg_drawfps"
bind F8 "toggle cg_drawtimer"
bind F9 "toggle cg_lagometer"
bind F10 "toggle cg_drawgun"
bind F11 "screenshot"
bind F12 "cl_conxoffset 3000;cg_drawFPS 0;cg_lagometer 0;cg_draw2d 0;cg_drawgun 0;wait 10; screenshot silent; cg_draw2d 1;cg_drawgun 1;cg_lagometer 1;cg_drawFPS 1;cl_conxoffset 0"
bind MOUSE1 "+attack"
bind MOUSE2 "weapnext"
bind MOUSE3 "+zoom"
bind MWHEELDOWN "weapnext"
bind MWHEELUP "weapprev"
seta cg_autoswitch "0"
seta cg_brassTime "2500"
seta cg_crosshairHealth "1"
seta cg_crosshairSize "16"
seta cg_deferPlayers "1"
seta cg_drawAmmoWarning "1"
seta cg_drawAttacker "0"
seta cg_drawCrosshair "8"
seta cg_drawCrosshairNames "1"
seta cg_drawfps "1"
seta cg_drawFriend "1"
seta cg_drawRewards "1"
seta cg_drawTeamOverlay "1"
seta cg_drawtimer "1"
seta cg_forceModel "0"
seta cg_gibs "1"
seta cg_lagometer "1"
seta cg_marks "1"
seta cg_noProjectileTrail "0"
seta cg_noTaunt "1"
seta cg_oldPlasma "1"
seta cg_oldRail "1"
seta cg_oldRocket "1"
seta cg_railTrailTime "400"
seta cg_scorePlums "1"
seta cg_shadows "1"
seta cg_teamChatHeight "0"
seta cg_teamChatTime "3000"
seta cg_trueLightning "1.0"
seta cl_allowDownload "0"
seta cl_freelook "1"
seta cl_maxpackets "60"
seta cl_mouseAccel "0"
seta cl_packetdup "0"
seta cl_pitchspeed "9999"
seta cl_run "1"
seta cl_yawspeed "140"
seta com_blood "1"
seta com_hunkMegs "256"
seta com_introplayed "1"
seta com_maxfps "100"
seta com_soundmegs "32"
seta com_zoneMegs "64"
seta g_log ""
seta g_logSync "0"
seta net_noipx "1"
seta r_customaspect "1"
seta r_customheight "1080"
seta r_customwidth "1920"
seta r_dynamiclight "1"
seta r_fullscreen "0"
seta r_ignorehwgamma "0"
seta r_intensity "1.1"
seta r_lodbias "-2"
seta r_lodcurveerror "10000"
seta r_mode "7"
seta r_overBrightBits "1"
seta r_picmip "0"
seta r_simpleMipMaps "0"
seta r_subdivisions "1"
seta r_vertexLight "0"
seta rate "64000"
seta s_khz "22"
seta s_musicvolume "0"
seta s_volume "0.6"
seta sensitivity "14"
seta server1 "68.168.212.218:27960"
seta server2 "68.168.212.218:27961"
seta server3 "68.168.212.218:27962"
seta server4 "95.154.244.37:27960"
seta snaps "30"
seta sv_lanForceRate "1"
seta sv_strictAuth "0"
seta ui_browserGameType "0"
seta ui_browserMaster "3"
seta ui_browserShowEmpty "0"
seta ui_browserShowFull "1"
seta ui_browserSortKey "4"
seta ui_cdkeychecked "1"
seta vid_xpos "100"
seta vid_ypos "100"


VOGON shortcuts:
Code: Select all
start quake3 +connect 68.168.212.218:27960 +set cl_punkbuster 0 +set ui_cdkeychecked 1
start quake3 +connect 68.168.212.218:27961 +set cl_punkbuster 0 +set ui_cdkeychecked 1
start quake3 +connect 68.168.212.218:27962 +set cl_punkbuster 0 +set ui_cdkeychecked 1
start quake3 +connect 95.154.244.37:27960  +set cl_punkbuster 0 +set ui_cdkeychecked 1


This defaults to 1152x864 resolution ( r_mode 7 ) with graphics detail on high+ (lodbias, lodcurveerror, subdivisions, picmip). Use menu to set some other resolution or try r_mode 1-8 followed by vid_restart ( or press P ). Custom resolutions are set by r_customheight and r_customwidth and then selected by /r_mode -1, either in config or console. I set it to 1920x1080, you can use your own values, like 1650x1050 or 1440x900 etc....

- q3key contains some key, you can always use your own
- this comes without PunkBuster, it is not needed for our servers and version which came with Q3 is really outdated, so if you need it either use installed one and add Q3, or install new from http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php ... If you don't need it then it's better to not use it. PB needs q3key, even if it's fake.
- Enter CD Key prompt is gone, because we use ui_cdkeychecked in config and on top of that there is q3key present already
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3900
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com

Re: Q3 1.32c shell

Postby Shishisenkou » Sat Jan 02, 2010 08:03 UTC

Woahhh, this is pretty nifty!
Shishisenkou
 
Posts: 67
Joined: Mon Aug 03, 2009 18:27 UTC

Re: Q3 1.32c shell

Postby dyn » Sat Jan 02, 2010 08:11 UTC

You may want to use it separate from your Q3 installation. In that case unpack it somewhere, for example to d:\, and then copy pak0-8 files from original Q3 baseq3 dir to d:\quake3\baseq3. Then you can see which runs best or add your own settings to this new installation.
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3900
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com

Re: Q3 1.32c shell

Postby Shishisenkou » Sat Jan 02, 2010 08:18 UTC

Hm, question on it though. I added all of this stuff in and I connected to vogon fine. I randomly got disconnected and now all I get is a "Mistyped Cd-key?" message. Is that normal right now? This also happened just before I got booted off the server a couple times as prior.
Shishisenkou
 
Posts: 67
Joined: Mon Aug 03, 2009 18:27 UTC

Re: Q3 1.32c shell

Postby dyn » Sun Jan 03, 2010 07:30 UTC

Hm, that's weird. I was able to play normally on our servers, key 'appears to be valid'. Maybe that key is not good after all. Make sure you test this with clean Q3, just q3-132-shell.rar and pak files. It could be some server is asking for a valid key. They should use sv_strictAuth 0. In case id pulls master server, as they did with the QuakeWorld master, then all servers will be forced to use that or they won't be able to 'authorize' anyone. Offtopic: I wonder how much resources QW master would take, with a few dozen servers reporting. Maybe 0.05% load? Or it could be mind-blowing 0.1% CPU? Perhaps one gallon of rocket fuel? Sad, but it may be the same with Q3 master in the near future.
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3900
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com

Re: Q3 1.32c shell

Postby Shishisenkou » Sun Jan 03, 2010 17:55 UTC

I can get into the maps fine if I wait a few seconds, I just thought it was odd that the cd-key message would pop up.
Shishisenkou
 
Posts: 67
Joined: Mon Aug 03, 2009 18:27 UTC

Re: Q3 1.32c shell

Postby dyn » Sat Jan 09, 2010 20:52 UTC

OK, i fixed few things and updated it. Multiplayer has our servers under Favorites. Then you can use h, j, k, l keys for quick connect (check first post) and PAUSE for disconnect. Then i disabled ipx protocol, which is never used anyway, added .png about fixing gamma on Win7/Vista, added 2 pak files to disable that annoying logo animation at startup and rocket flash (only for you, not other players) and there is fake key present, which should get rid of those creepy "mis-typed cd key?" messages. If you have original key, you can add it to the first line of baseq3/q3key file, but not many servers ever ask for it.
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3900
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com

Re: Q3 1.32c shell

Postby dyn » Sat Feb 20, 2010 18:32 UTC

Updated today with t/y/u and o/p binds: http://vogon.vg/q3/q3-132-shell.rar (410 k)

t - talk
y - team talk
u - say "gg" :)
o - fullscreen + custom mode (-1)
p - window + r_mode 7 (1152x864)
- change r_customheight and r_customwidth to set your own custom resolution
- r_mode can be from -1 to 11:
Code: Select all
r_mode 0  = 320x240
r_mode 1  = 400x300
r_mode 2  = 512x384
r_mode 3  = 640x480
r_mode 4  = 800x600
r_mode 5  = 960x720
r_mode 6  = 1024x768
r_mode 7  = 1152x864
r_mode 8  = 1280x1024
r_mode 9  = 1600x1200
r_mode 10 = 2048x1536
r_mode 11 = 856x480 wide screen
r_mode -1 = defined by r_customheight and r_customwidth

Set it in console with: /r_mode ?;vid_restart


If you want 1.32c for Linux and Mac, you can get original 1.32c release here: http://vogon.vg/q3/quake3_1.32c.zip

MD5:
Code: Select all
5e55095e654732063621a2ffa95a2da3 quake3-1.32c.zip


Same Windows binary is packed with q3-132-shell. If you applied Point release, then you have 1.32b from 2002 (check console), 1.32c is latest version from May 2006 with few security fixes. It doesn't include all the paks 1.32b Point Release provides, so you need both for successful upgrade from retail Q3 -- or simply 1.32b and q3-132-shell.
User avatar
dyn
Site Admin
 
Posts: 3900
Joined: Mon Apr 14, 2008 07:50 UTC
Favorite map: q3dm8
Server: FFA
Website: https://vogonhq.com


Return to Quake 3

Who is online

Users browsing this forum: BLEXBot, CommonCrawl [Bot] and 0 guests